1240 Park Avenue

NYC, USA 256323

7:30 AM - 7:30 PM

Monday to Saturday

+ (007) 548 58 5400

info@themeansar.com

Frågor inför begravningen

Den första kontakten som sker med en begravningsbyrå brukar ske samma dag eller dagen efter ett dödsfall inträffat. Många har då bara allmänna frågor kring vad som nu kommer att hända. Man brukar även boka in en träff någon dag senare då planering för kommande begravning sker. Som anhörig behöver man inte ha förberett sig på något speciellt sätt men vissa vill redan innan tänkt kring hur begravningen ska utföras. Några av de frågor som kommer att ställas på ditt bokade besök hos en begravningsbyrå är:

Önskas begravningsceremoni och hur ska den vara?

Begravningsceremonin behöver inte hållas i samband med jordfästelsen även om det är överlägset vanligast. Vill ni begrava i urna eller kista? Ska det vara öppen ceremoni eller enbart för de närmast sörjande?

Officiant

Officiant kallas den person som leder begravningsceremonin. Man kan själv ordna med detta men vill man ha hjälp med kontakt till präster eller andra personer som brukar hålla dessa ceremonier kan en begravningsbyrå bistå med kontaktuppgifter.

Önskas gravsten?

Det finns flera alternativ på denna punkt. En del vill enbart ha en plats i en minneslund medan andra vill ha en gravsten och egen gravplats hos begravningsbyråer i göteborg. Finns det en familjegrav kan inskription på den stenen ske istället för egen gravsten.

Ska ni ha minnesstund?

Många väljer att ha en minnesstund efter själva begravningsceremonin. Det är tillfälle där tal kan hållas, sånger framföras eller annat för att dela minnen kring den avlidne. Att ha minnesstund är mycket vanligt däremot varierar det stort hur den är upplagd.

De som vill göra det enkelt för sig kan köpa in tjänsten från den begravningsbyrå som även genomför begravningen. En del byråer har denna tjänst men i de flesta fall samarbetar de med cateringföretag och företag som hyr ut lokaler i den stad de är verksamma i.

Kom ihåg att ha ett minnesbord där gästerna kan läsa, skriva eller se på saker som är typiska personen som avlidit. En stund för eftertanke, minne och kanske möjligheten att tända ett ljus.

Vad kommer det att kosta?

Frågan kring priset blir allt vanligare. Det märks även genom att många byråer presenterar paketlösningar på hemsidan med olika prisnivåer. Det allra billigaste alternativet är att välja direktkremation vilket därmed innebär att någon ceremoni inte kommer att hållas och att den avlidne blir kremerad. Därmed behöver man enbart betala för vissa administrativa tjänster, en enkel kremeringskista, en urna och transport. På detta sätt kan priset pressas ner till en bit under 8000 kr. Kontakta gärna mer än en begravningsbyrå och ställ priserna samt de olika tjänsterna de kan erbjuda mot varandra.

By